Web mapa
Hizkuntzak

Ernest Lluch

Kultur Etxea

Besterik

2023 ots. 27 - 2024 eka. 4

Asteartea

18:00 - 20:00

Ikasbide Kultur Elkartea

172

Gaztelania

Italiako sukaldaritzaren ohiko osagaiak (pasta, olioa...) Beteta

Errezeta italiarrak prestatzen ikasteko tailerra. Italiako sukaldaritza unibertsalenetako bat da, eta asko gustatzen zaie bai txikiei bai helduei. Tailer honetan ikasleek risottoa edo pizza bezalako errezetak egiten ikasiko dute eta Italiako gastronomian ohikoak diren produktuak erabiliko dituzte, pasta eta mozzarella kasu. Usain eta saltsei esker, Italia tradizionalenera bidaiatuko dugu.

Ikastaroa teorikoa eta praktikoa da. Parte-hartze praktikoa txandakakoa izango da eta jarduera aurrera eramaten den espazioaren araberakoa.

Programa

• Pasta mota desberdinak eta horien erabilerak bereizten hasiko gera
• Sukaldatze denborak
• Saltsa eta apaingarri desberdinak
• Italia iparraldeko errezeta tipikoak
• Ñoquis eta pastaz gain beste oinarri batzuk
• Zopak, errezeta tradizionalak
• Barazki osagai printzipal duten errezetak
• Entsaladak, desberdintasun txiki horiek
• Pizzen munduan sartzen gara
• Pasta eta pizza konbinatuz
• Postre tradizionalak
• Asken saioan ordu batzuk bideratuko ditugu izan daiteken zalantzak argitzen bukatzeko eta eskaeraren arabera errezetaren bat emateko

Ikasleak eraman beharreko materiala

Zentroak plater bakoitzaren razio bat egiteko materiala jarriko du.

Zuretzat interesgarriak izan daitezkeen beste ikastaro batzuk...