Hizkuntzak
Cocina centroamericana Prokulturako irakaslea
Erdialdeko Amerikako eta Mexikoko platerak eta menuak egiten ikastea. Errezeta klasiko eta tradizionalak jarraituz, etxeko platerak egingo dira sukaldaritza honen zaporeez gozatzeko. Ceviche, Cochinita Pibil, Enpanadak, Sancocho, etab.
Programa (lauhilabetekoa)
• Herrialdeak eta bertako platerrak.
• Erdialdeko Amerikako sukaldaritzako funtsak eta oinarriak.
• Espezia eta zapore bereizgarriak.
• Aste osorako errezetak egitea: ceviche, cochinita pibil, enpanadak, sancocho, etab.
• Platerean jarri eta aurkeztu.
Ikasleak eraman beharreko materiala
Zentroak plater bakoitzaren razio bat egiteko materiala jarriko du.
OHARRA: ikastaroa teorikoa eta praktikoa da. Parte- hartze praktikoa txandakakoa izango da eta jarduera aurrera eramateko erabiltzen den espazioaren araberakoa.