Hizkuntzak
Cata de vinos Josemi Ayerbe
Analisi sentsorialaren bidez ardo bakoitzaren ezaugarriak ikastea. Ardo-dastaketan hasteko ikastaro hau hainbat lekutako ardo berriak ezagutzeko kezka duten eta ardo mota bakoitzaren zaporeak bereizten ikasi nahi duten pertsona guztiei zuzenduta dago. Ardo motak bereizten ikastea eta bikaina, zuzena edo arbuiatu beharrekoa noiz den jakitea.
Programa
• Ardoa egitea: mahastitik mahaira.
• Sarrera: mahatsaren zatiak eta zurien, gorrien eta beltzen elaborazioa.
• Dastatzeko metodologia.
• Ardoaren kalitatean eragina duten faktoreak.
• Ardogintzako ekoizpen motak: konbentzionala, integratua, ekologikoa, biodinamikoa eta naturala.
• Estatuko ardoak sailkatzeko sistema.
• Ardo apardunak.
• Ardo eskuzabalak.
• Ardo gozoak.
• Uztartzea.