Hizkuntzak
Sukaldaritza (10-12 urte) Itziar Aldazuri
Ikastaro hau 10 eta 12 urte bitarteko haurrak sukaldaritzaren munduan sartzeko diseinatuta dago. Hiruhilekoetan, sukaldari gazteek sukaldaritzako funtsezko trebetasunak eta sukaldaritzako teknikak ikasiko dituzte. Honekin batera nutrizioa eta segurtasuna ere landuko dute, guztia giro dibertigarri eta hezigarri batean.
Programa
1. Hiruhilekoa.
• Sukaldeko sarrera eta segurtasun-arauak.
• Oinarrizko tresnak identifikatzea eta erabiltzea.
• Osagaiak ebaki eta prestatzeko teknikak.
• Lehen urratsak sukaldean: entsaladak, sandwichak eta snack osasungarriak..
2. Hiruhilekoa.
• Barazkiak eta proteinak egostea.
• Zopak eta saldak egitea.
• Gozogintzarako sarrera: galletak eta muffinak.
• Nutrizioaren oinarrizko kontzeptuak.
3. Hiruhilekoa.
• Hainbat kulturatako errezetak aztertzea (italiarra, mexikarra, asiarra, etab.).
• Saltsa eta masen teknikak eta errezetak.
• Postreak eta gozogintza askotarikoa.