Hizkuntzak
Asiar sukaldaritza Prokulturako irakaslea
Besterik
By Fernando Santos on Unsplash
Asiako platerak eta menuak egiten ikastea da ikastaro honen xedea. Errezeta klasiko eta tradizionalei jarraituz, etxeko platerak egingo dira eskualdeko aberastasun gastronomiko exotikoaz gozatzeko.
Programa
• Herrialdeak eta bertako platerak.
• Asiako sukaldaritzaren funtsak eta oinarriak.
• Espezie eta zapore bereizgarriak.
• Aste osorako errezetak egitea: arrozak, tatakiak, tenpurak, zopak, etab.
• Platerean jartzea eta aurkezpena.
Ikasleak eraman beharreko materiala
Plater bakoitzarentzat beharrezkoak diren oinarizko materialak zentroak jarriko ditu.
OHARRA: ikastaroa teorikoa eta praktikoa da. Parte-hartze praktikoa txandakakoa izango da, jarduera egingo den lekuaren araberakoa.